CHLEB SWOJSKI Z NADOLIC
Chleb Swojski z Nadolic wypiekany jest od 30 lat. Tradycję wypieku chleba zapoczątkowali Państwo Golinowscy, którym to zapach i smak chleba przypominał radosne chwile. Obecnie chleb cieszy się wielkim uznaniem wśród rodziny, ich sąsiadów oraz znajomych. Chleb wyrabiany jest na zakwasie, a pieczony w piecu szamotowym, opalanym drewnem, ma chrupiącą skórkę. Chleb prezentowany jest na licznych imprezach lokalnych i wszędzie wzbudza zachwyt swoim smakiem i aromatem. Wyborny smak i zapach, a także zachowanie tradycyjnego sposobu wytwarzania chleba można zobaczyć podczas wizyty w Skansenie Państwa Golinowskich, co daje niezapomniane wrażenia.
Informacje dodatkowe / dostępność: na miejscu w Skansenie
Kontakty:
Skansen Muzeum Rolne Genowefa i Jan Golinowscy, Nadolice Wielkie, ul. Wrocławska 73, 55-003
Czernica, Tel. 71/ 318 99 67